Nyheter

Skriv ut
PDF
feb
09

Håll utkik, här kommer vi - Funk i 4D!

Nu åker Johan Seige (projektledare), Linnéa Grimstedt (konstnärlig ledare) och Lars-Göran Wadén (kommunikatör) ut på en miniturné.
Vi kommer snart att träffa kommuner och tillgänglighetsorganisationer runt om i landet, där vi kommer lägga vår turné för projektet att skapa tillgänglig teater för, av och med personer med funktionsvaraint!

Håll utkik i din kommun om DU skulle vilja delta!

Skriv ut
PDF
jan
28

Prova på-dag med Folkdanssällskapet Appell den 3/2

Folkdanssällskapet Appell har Prova-På-kväll den 3 februari kl 19.30 på Pumpan, Färgargårdstorget 1 på Söder i Stockholm.

Inga förkunskaper behövs. För mer information kontakta Inger Lidström 070 5421739 eller Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Välkommen!

Skriv ut
PDF
jan
12

Evelyn söker verksamhetsutvecklare, Uppsala

Evelyn hjälper musikskapare framåt. Vi finns i nio städer i Sverige och erbjuder våra deltagare coachning, utbildning, lokaler och nätverk. Vårt arbete sker primärt kontinuerligt tillsammans med akter som ansluter sig till vår verksamhet.
Vi bygger vår verksamhet på ett fundament av folkbildning som en del av studieförbundet Kulturens och våra deltagares processer bedrivs primärt i bidragsberättigad folkbildningsverksamhet.
Vi är medvetna om vår position och vårt inflytande och bedriver ett aktivt jämställdhetsarbete för att förbättra allas förutsättningar att skapa musik. Vi vill ge musikskapare möjligheten att nå sina egna definitioner av framgång, och det är vår aspiration att vi som jobbar med Evelyn ska finnas till hands längs vägen.

UPPDRAGSBESKRIVNING:

Din roll är att peppa, stödja och hjälpa de musikakter som är knutna till Evelyn i Uppsalaområdet. Du kommer att ansvara för den lokala verksamheten och vår verksamhetslokal, och på mest effektivt sätt möjliggöra coachning, utbildning, lokaler och nätverk till våra deltagare. Hur detta förverkligas är stor del vara upp till dig, utifrån Evelyns ramverk och med stöd av enhetschef.
Ditt ansvar är också att se till att verksamheten följer de regler som gäller för bidragsberättigad folkbildningsverksamhet, och sköta den administration som medföljer.
Då en stor del av din tid vigs åt att träffa musikakter behöver du ha förståelse och respekt för individers och grupper olika kreativa processer, och se människan i musikskapandet.
MERITERANDE ÄR KUNSKAP OCH FÖRMÅGA INOM FÖLJANDE OMRÅDEN:

 • Coachning
 • Utbildning
 • Ljudproduktionsteknik
 • Nätverksbyggande
 • Folkbildning inom studieförbund
 • Jämställdhetsarbete
 • Kreativa processer
 • Planering och målstyrt arbete
 • Självständighet

Kan du på något sätt uppvisa dokumentation på dessa meriter är det ännu bättre! Ju fler du bockar av desto troligare är chansen att du är rätt person för Evelyn.

ÖVRIGA SAKER DU KOMMER BEHÖVA HA KOLL PÅ ÄR: 
ordhantering, kalkyler, mail och grundläggande bokföring. Ett B-körkort kan också komma att förenkla ditt jobb vid eventuell anställning!

ÖVRIG INFORMATION

Titel: Verksamhetsutvecklare.
Plats: Uppsala.
Tjänstegrad: 55% med möjlighet till 75% from 2016-05-01.
Provanställning sex månader, med möjlighet till tillsvidareanställning.
Start: Närmaste månadsskifte eller enligt överenskommelse, helst nära 2016-03-01.
Vid ansökan maila Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen med ämnesraden “Verksamhetsutvecklare Uppsala”. Skicka med en kort presentation och eventuellt CV. Hör gärna av dig om du har frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen!
Nästa steg kommer att vara för dig att besvara ett antal frågor utifrån scenarion förekommande i vår verksamhet. Detta formulär skickas ut löpande och är obligatoriskt för att komma vidare i urvalet. Lycka till!

Skriv ut
PDF
nov
26

Region Öst: Särskilda folkbildningsinsatser

Kulturens Region Öst har beviljat följande särskilda folkbildningsinsatser:

 • Föreningen "Midvinterstämman" - Midvinterstämman i Kallhäll - 10 000 kronor
 • Kören Bellcante - Fördjupningskurs sång och julkör - 4 800 kronor
 • Kuriosakören - Ljus i mörkret - 3 000 kronor
Kulturens Bildningsverksamhet
// Adress Box 1148, 171 23 Solna //
Besöksadress Linnégatan 14, Stockholm // Växel 08-470 24 45 // E-post info@kulturens.se

single_pixel

Kulturens har sexton medlemsorganisationer med vilka vi har ett mycket nära samarbete:
Föreningen Sveriges Körledare, Kammarmusikförbundet, Kontaktnätet Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFOD), Riksförbundet Unga Musikanter (RUM), Riksförbundet Visan i Sverige, Svenska Folkdansringen, Svensk Jazz, Sveriges Film-och Videoförbund (SFV), Sveriges Körförbund, Sveriges Orkesterförbund (SOF), Sveriges Spelmäns Riksförbund (SSR), upSweden music community, Ung Media Sverige, FolkYou, Sub - Riksförbundet för subkultur.