Medverkande: Jonas Simonsson. Intervjun görs av Patrik Lindgren

Sändning:  27 mars klockan 16.00 – 17.00.

Du kan titta på facebook eller denna webbsida. Programpunkten är förproducerad.

Plats: Länk till sändningen på facebook.

 

Möt Jonas Simonson, en av förgrundsgestalterna i denna legendariska grupp. 

Med sin helt unika form av nordisk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 1981 gått i bräschen för den progressiva nordiska folkmusiken. Genom sin karaktäristiska blandning av äldre melodier, fria improviserade inslag, nya kompositioner och fantasifulla instrumentation har gruppen påverkat en hel generation av musiker.  

2021 fyller Groupa 40 år och jubileumsåret firas med spektakulära nya och nygamla samarbeten. Under året kommer de att göra konserter med Lena Willemark, Sara Parkman och Samantha Ohlanders samt norska pianisten Ingrid Breie Nyhus. Musiken från Kind of Folk-projekten, nyskrivna jubileumsfanfarer och några överraskningar från det välfyllda skafferiet utlovas. Självklart blir det samlingsplatta med godbitar från de tolv albumen som släppts genom åren.  

Under sändningen kan du delta i livechatten på facebook. Ställ gärna frågor och diskutera! 

Seminarierna under Folk- och Världmusikgalan arrangeras av Kulturens Bildningsverksamhet. Denna programpunkt är ett samarbete mellan Kulturens och Groupa.

Påminnelse

Fyll i formuläret nedan för att få en påminnelse per e-post en timme innan sändningen startar. Du kan också få påminnelse på facebook genom programpunktens facebookevent.