hero-img
krumelur-hero

Studieförbundet för konst och kultur

Hos Kulturens Bildningsverksamhet möts folkbildning, konst och kultur inom en mängd olika uttryck. Vi omfattar all slags kulturverksamhet och har ingen koppling till något politiskt parti eller religiös inriktning. 

UPPTÄCK KULTURENS BILDNINGSVERKSAMHET

Från och mer den 31 december 2023 bedriver inte Kulturens folkbildningsverksamhet.

Mellan den 2 juli 2010 och den 31 december 2023 var Kulturens Bildningsverksamhet ett statsbidragsberättigat studieförbund. Vi arbetade för att alla skulle kunna ta del av och utöva kultur i hela landet och bedrev folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, teater och berättande, filmskapande, bild och form, slöjd och hantverksmässigt skapande etc.

LÄS MER OM KULTURENS BILDNINGSVERKSAMHET

bild

Ett varmt tack för vår gemensamma folkbildningsresa

Det är med vemod som Kulturens efter 13½ år som ett av Sveriges tio studieförbund tackar för sig. Vi är fortfarande övertygade om att vår studieförbundsprofil inom konst och kultur har stor potential att berika människor, lokalsamhälle och kulturlivet i stort. Profilens fokus har haft stor betydelse för att utveckla och främja konst och kultur, något som utgör en väsentlig del av vår gemensamma kreativa och intellektuella tillväxt.

Vi hoppas att svensk folkbildning i övrigt klarar de tuffa utmaningar man nu möter. Det livslånga lärandet i en fri och frivillig bildningsverksamhet, är liksom ett starkt civilsamhälle med ett livskraftigt förenings- och kulturliv, en omistlig del av ett öppet demokratiskt samhälle.

Ett stort tack ska riktas till dem som vågade satsa och kämpade för att bidra till folkbildningens mångfald genom att starta ett nytt och utmanande studieförbund. Tack till alla eldsjälar, medlemsorganisationer, samarbetsorganisationer, förtroendevalda, ledare och anställda som brunnit för sin idé om bildning med konst och kultur som mål och medel.
Tack till Folkbildningsrådet, Studieförbunden i samverkan, alla landets Länsbildningsförbund, Regioner och Kommuner som vi samarbetat och samverkat med under åren. Tack!

Förbundsordförande Åsa Kratz
Kulturens Bildningsverksamhet

Aktuellt

kostnads
2024-01-30
kommunikation
Nyheter

OBS sista chansen att lämna in underlag för kostnadsersättningar

Efter ett stämmobeslut söndagen den 15 oktober kommer Kulturens Bildningsverksamhet (Kulturens) att inleda arbetet med att avveckla sin statsbidragsberättigade studieförbundsverksamhet.
Sandra-bild-small
2024-01-10
evenemang
föreläsning
Nyheter
teater

Demokratiprojektet Inte glömma inte minnas på förintelsens minnesdag i Ludvika

Ludvika för tolerans och emot extremismFörintelsens minnesdag, lördag 27 januari 2024 Arrangörer och samverkande: Dalarnas museum, Högbergskyrkan, Ludvika kommun, Kulturens Bildningsverksamhet, Nya Ludvika Tidning (NLT), Rädda Barnen, RF-Sisu Dalarna,...

Utvalda kurser

Webbkurs
37

Dataskyddsförordningen GDPR

Dataskyddsförordningen – GDPR En översikt   Introduktion Kursen...

Förbunds- och verksamhetsnyheter

förbundsstämma klubba

Kulturens Bildningsverksamhet förbundsstämma 2024

Stämman kommer att genomföras digitalt onsdagen den 22 maj, mötet börjar 19:00 med möjlighet att logga in från klockan 18:30.

Läs mer

Gustaf-Noren-och-Karin-1536×1068

Körpodden avsnitt #33 med Viktor Norén 2024

Bröderna Gustaf och Viktor Norén bjuder in till en fantastisk musikalisk mötesplats på Idre Fjäll i augusti 2024. Om detta och mycket mer samtalar Karin Eklundh med Viktor Norén i årets sista avsnitt av Körpodden. 

LYSSNA HÄR

Poddar, seminarier m.m.

IMG_3415 2

Poddar

Här kan du lyssna på de poddar som produceras tillsammans med Kulturens.

Läs mer

IMG_4269-1

Seminarier

Här kan du ta del de seminarier som gjorts i samarbete med Kulturens.

Läs mer

bg-pattern-pink

Vår e-tjänst

Kulturens använder numera digital föranmälan av cirklar, annan folkbildning samt kulturprogram.

TILL E-TJÄNSTEN

Sociala medier

69781079345__78CA6B7A-BFDD-4D54-896E-3EF20F27CC42

Kulturens på Facebook

IMG_1434

Kulturens på Instagram

Evelyn Luleå Kontrollrum(Studio A) webb

Musikenheten Evelyn på Facebook

IMG_0323

Musikenheten Evelyn på Instagram