Kulturens söker en ambassadör i Uppsala län

Tycker du om att träffa kulturaktörer och kulturföreningar? Är du själv aktiv i en förening? Vill du skapa fler möjligheter för konst och kultur utanför staden i Uppsala län? Studieförbundet Kulturens söker dig som vill vara med i ett positivt team av regionala ambassadörer i Region Mitt. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för kultur i hela landet.

Studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet är studieförbundet av, för och med kulturutövare. Kulturens bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, teater, foto, film, media, konst och form i 220 av landets 290 kommuner. Idag består Kulturens av 19 medlemsorganisationer i form av rikskulturorganisationer med stor bredd.

Inspirera fler kulturföreningar till samarbete
Som ambassadör för Kulturens nätverkar du lokalt genom att du söker upp nya intresserade samarbetsföreningar och du strävar efter att utöka Kulturens verksamhet i din region. För att passa för uppdraget är du själv föreningsaktiv, och du känner till och levandegör Kulturens värdegrund. Vi ser gärna att kulturfrågor ligger dig varmt om hjärtat och att du kan entusiasmera andra personer, även utanför ditt eget konst- och kulturområde.

Ta del av lärorika upplevelser och möten
Studieförbundet Kulturens är partipolitiskt och religiöst obundet, och bedriver folkbildningsverksamhet utifrån grundläggande demokratiska värden. Kulturens betonar vikten av att främja ett levande föreningsliv med ökad delaktighet och mångfald. Som ambassadör för Kulturens är du med och levandegör denna vision, när du är ute och träffar kulturföreningar i alla former och genrer.

Lämna in din ansökan senast 12 augusti
Under hösten gör Kulturens en särskild satsning i Uppsala län och vi söker därför en ambassadör för ett deltidsuppdrag på 20%. Uppdraget är tidsbegränsat och pågår 20 augusti till 31 december 2018, med eventuell möjlighet till förlängning. Utöver grundarvodet ingår även andra förmåner såsom ersättning för telefonabonnemang, coachning runt föreningsutveckling och projektansökningar samt möjlighet att delta på utvalda resor/arrangemang.

Som Kulturens ambassadör kan du bidra till att fler får chansen att utvecklas, skapa och ta del av konst och kultur!

Låter detta som något för dig? Kontakta i så fall Lovisa Lagneryd, regional samordnare i Region Mitt: lovisa.lagneryd@kulturens.se.