BUS-Lätt, Jag som ledare

BUS-Lätt är en unik kursserie speciellt framtagen av BUS Academy och Kulturens Bildningsverksamhet, för dig som vill utveckla de kompetenser som behövs för att leda just barn och ungdomar i körsång. Kursserien planeras sträcka sig över tre år med totalt nio kurser. Under läsåret 2022/2023 erbjuds Del A med tre kurser. Du som kursdeltagare är välkommen att delta i enstaka kurser efter behov eller fullfölja hela programmet och få ett BUS-Lätt-diplom.

I kurs en Jag som ledare  ska du få syn på dig själv och varför du tänker och agerar som du gör som ledare. Vad är bra och vad kan ändras? Vad är mina styrkor? När blir styrkan en svaghet? Kursen behandlar ämnen som värdegrund, självledarskap och styrkor.

När: 25-26 mars 2023

Plats: Kulturfyren Gamla Stan, Svartmangatan 6 G, 1tr, Stockholm

Kursledare: Anne-Li Marthinusson, sång- och körpedagog samt utbildad ICF-coach

Kostnad inkl moms: 

3 500 kr per kurshelg

9 500 kr vid anmälan till hela Del A (kurs 1, 2 och 3) – 1 000 kr rabatt

Är du ledare hos Kulturens? Då kan du få ta del av Kulturens subventionerade pris:

3 000 kr inkl moms per kurs – 500 kr rabatt

8 500 kr inkl moms vid anmälan till hela Del A (kurs 1, 2 och 3) – ytterligare 1 000 kr rabatt

Kursbevis och diplom:

Efter varje genomgången kurs erhålls ett kursbevis med detaljerat kursinnehåll. För den som deltagit i samtliga kurser i alla delar utdelas ett BUS-Lätt-diplom. Utbildningsbeviset är av värde för dig som söker tjänster och uppdrag inom barn/ungdomskör-området i Sverige.

Under kursen bjuds det på frukt, macka, kaffe och te.

LÄS MER OM VÅR ÖVRIGA KURSER I SERIEN:

Kurs 1 Sjunga med barn 7–12 år | 24–25 september 2022 →
Kurs 2 Vem är det jag leder? | 14–15 januari 2023 →

Information om kursledaren:

Anne-Li Marthinussen

Anne-Li är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm till kör- och sångpedagog, men har även läst ledarskap på universitet. Sedan fem år har hon utbildat sig till coach (ICF) och sett hur coachingens verktyg och metoder ger en enorm drivkraft bl a till ledare – både nya i rollen och erfarna. Att använda det coachande förhållningssättet har också blivit en del av den hon är, som lärare, ledare och som människa.

För frågor om kursen, kontakta kursansvarig och projektledare för BUS Academy: Marie Bejstam på marie@busacademy.se eller 073-909 11 06

För frågor om anmälning, kontakta Kulturens genreutvecklare inom körsång: Gabriel Sjöwall på gabriel.sjowall@kulturens.se eller 070-755 23 30. Kontakta även Gabriel om du är föreningsansluten körledare och vill inleda samarbete med Kulturens för att kunna ta del av subventioneringen för kursen.

Privacy Preference Center