Kulturens söker PR- och kommunikationsansvarig, heltid tillsvidare

Kulturens är studieförbundet för kultur och erbjuder därmed folkbildning med en unik profil. Med fokus, kompetens och engagemang utvecklar vi kulturen i Sverige. Kulturens tror på modern folkbildning och att tillgång till kultur är en demokratifråga. Tillsammans med våra medlemmar, 19 rikskulturorganisationer, arbetar vi för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet.
Kulturens har ett förbundsgemensamt kansli som agerar på uppdrag av förbundsstyrelsen och våra fem regionstyrelser. Från och med augusti kommer huvudkansliet att vara placerat centralt i Sundbyberg.

Arbetsuppgifter
Du arbetar strategiskt med PR och kommunikation och är drivande i Kulturens varumärkesutveckling. Du kommer att bygga kommunikationsfunktionen inom Kulturens med syftet att öka Kulturens synlighet och skapa medvetenhet om en tydlig bild av Kulturens verksamhet.
Förutom att ansvara för Kulturens externa och interna kommunikation med kanaler som Kulturens nyhetsbrev, webbplatsen Kulturens.se och sociala medier, kommer du också att bidra till förbundets påverkansarbete.
Då arbetet är en nyckeltjänst kommer många interna och externa kontakter att ingå.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom PR och/eller kommunikation, samt minst fem års arbetslivserfarenhet från området. Du har bred kompetens inom kommunikation, med särskild erfarenhet av varumärke, PR och påverkansarbete. Du har också digitalt fokus och en ambition att bygga en digital verksamhet.
Intresse och förståelse för svenskt kulturliv, folkbildningen och den ideella sektorn är meriterande.

Omfattning
Tillsvidareanställning heltid med sex (6) månaders provanställning.

Övrigt
Individuell lönesättning. Arbetstid 40 timmar/vecka.
Kulturens har kollektivavtal, Unionens tjänstemannaavtal och vi är medlemmar i IDEA.
Friskvård 2 600 kr per år och ersättning för läkarbesök och receptbelagd medicin.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas till kundservice@kulturens.se senast fredag 11 maj 2018. Ange löneanspråk i ansökan. Anställningsintervjuer kommer att hållas måndag 21 alternativt onsdag 23 maj.

Ytterligare information
Vid frågor kontakta förbundschef Kenneth Lundmark 070 – 274 18 35 eller Kjell Holmstrand, KnowRelations AB 070 – 552 28 18. Unionens representanter är Remona de Maré 070 – 272 96 74 och Marcus Garbom 070 – 232 09 91. Kjell Holmstrand är behjälplig i rekryteringsprocessen och har genomfört en kommunikationsöversyn åt Kulturens.