1. Kulturens.se
  2. /
  3. Kreativa Kvinnor

Kreativa Kvinnor

Kreativa Kvinnor riktar sig till nyanlända kvinnor, med kompetens och erfarenhet av olika hantverk, som vill förbättra sin svenska och komma in i samhället.

Skapande som väg in i samhället

Kreativa Kvinnor är ett projekt i samarbete med Kulturens och riktar sig till nyanlända kvinnor, med kompetens och erfarenhet av olika hantverk. Utöver själva skapandet ligger fokus på att deltagarna ska kunna förbättra sin svenska och komma in i samhället.

Kreativa Kvinnor är en del av Hand in hand for Women som är en ideell förening som arbetar för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Föreningen anordnar olika projekt för nyanlända kvinnors integration och utveckling. Ett viktigt mål är att de medverkande ska kunna försörja sig själva på egen hand.

"Vi vill vara aktiva i samhället och inte bara vänta på stöd. Vi har moral, mycket energi, bra idéer och vi vill använda dem"

Hacer Korucu - Projektledare för Kreativa Kvinnor

Många sorters hantverk 

Kreativa kvinnor jobbar med många sorters hantverk; bland annat stickning, göra smycken, sömnad, heminredning, matlagning, caféservice, instrumentbygge och hållbarhet. Deltagarna arbetar och utvecklar sitt hantverk hemifrån och säljer det sedan som en del av sin försörjning. Projektet har exempelvis sålt produkter på Hantverksfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö och på julmarknad i Skärholmen.

LÄS MER om Kreativa kvinnor

LAS MER om hand in hand for women

44b151_089dbdf765bc4d409fe92e16ed44913f~mv2
loggor kreativa kvinnor@1x