Inläggning & konservering av mat

Denna kurs har redan hållts.
- Matlagning
Den här kursen är för dig som är intresserad av att skapa egna spännande konserveringar & inläggningar av grönsaker eller frukter till dig och din familj. Du kommer att lära dig mer om vilka fördelar som finns med vinäger och konservering. Vinäger tillreds genom en saft av söta frukter som är äpple, blommor, druva, torra eller färska örter, olika frukter och växter.
Något av det du kommer att lära dig:
Vad är vinäger?
Vad är det viktigt att tänka på när man gör hemgjord vinäger?
Vinägers plats och betydelse i fermenterad mat.
Vad är ättika?
Vilken är pH-balansen i vatten som ska användas till ättika och metoderna för att skapa levande vatten?
Hur vet vi att när vinäger bildas?
Hemligheterna med att göra dyrbar vinäger som har överlevt från den osmanska perioden. Olika jäsningsmetoder. Att göra vinäger med infusionsteknik och tinkturtekniker.
Vilka är metoderna för att mäta alkohol och pH för vinäger?
Du kan vara nybörjare eller ha erfarenhet av vinägertillverkning och vill fräscha upp dina kunskaper.
Vi tillhandahåller gratis material och verktyg
Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!
En ca 3 timmars pass varje måndag i 6 veckor där du får lära dig att skapa flera vinäger av grönsaker och frukter till dig.
Vi tillhandahåller gratis material och verktyg till exempel, gurka, grönsaker, frukter också mer för dig.
Cirkelledare
Gulcin Cetiner är kemist och hon skapar hemgjord, nyttig vinäger. Därför vill hon dela sina kompetenser och kunskaper till dig som är intresserad av göra naturvinäger. Hon är en nyanländ kvinna och är aktiv i matlagningsgrupp i Kreativa Kvinnors projekt.