1. Kulturens.se
  2. /
  3. Meän Ääni
Meanaani Pajala 2 (kopia)

Meän Ääni

Unga filmskapare i Tornedalen är ett treårigt projekt som drivs av Kulturens Bildningsverksamhet med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Meanaani gruppbild 2

Tornedalsk ungdomskultur – Ofiltrerat

Berättartraditionen är och har alltid varit central i Tornedalen. Historierna är generationsöverskridande och delas vid fikabord, i skolan, på älgjakten, överallt där människor möts. Tornedalen är för många en plats förknippad med äldre traditioner, machokultur och väldigt lite kunskap finns om det moderna Tornedalen och när platsen skildras är det ofta genom ett vuxen- eller utifrånperspektiv.

I Meän Ääni arbetar deltagarna med att utveckla sitt eget berättande och att synliggöra vad modern tornedalsk ungdomskultur är för dem, ofiltrerat.

“Oavsett om det är en zombiefilm från Junosuando eller en träningsdagbok från Haparanda så är filmerna ungdomarnas egna, en direkt kanal till det de vill berätta.”

SE FILMER

squiggle-bg-element

Meän Ääni – vår röst

Projektet genomförs i kommunerna Haparanda, Övertorneå, Pajala, Gällivare och Kiruna. Projektet samarbetar bland annat med Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset, Filmpool Nord och Region Norrbotten.
Meän Ääni betyder ”vår röst” på meänkieli.

MEANAANI.SE

MEÄNAANI PÅ FACEBOOK

Meanaani gruppbild