1. Kulturens.se
  2. /
  3. Folk & Världsmusiksgalan 2023
306169366_510166807780063_7662233019055896021_n

Folk & Världsmusikgalan 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla.

Dalarnas-Lussibrud-foto-Dennis-Vermeulen_2-1024×682

Folk och Världsmusiksgalan 14-15 april 2023

Folk & Världsmusikgalan är ett gemensamt manifest för att fira mångfalden, bredden, höjden och djupet i en genre som har sina rötter långt tillbaka i tiden.
Vi ser fram emot en färgsprakande och klingande Galahelg på Sara kulturhus i Skellefteå som bjuder in oss till ett kulturellt universum i trä och ljus.

Dagarna kommer att omges av ett myller av glada musiker och dansare samt utdelning av sju fantastiska priser för insatser av artister, arrangörer, producenter och andra kulturhjältar under de senaste två åren. KULTURENS är medarrangör och arrangeras årets fullspäckade semianrieprogram. Vi inbjuder till spännande intervjuer, seminarier, panelsamtal, konserter och workshops.

Varmt välkomna till ett världens fem högsta trähus, Sara kulturhus i Skellefteå.

Kulturens workshoppar, seminarium m.m. 

teater

Gest u Rum - föra vidare

Lördag 15 april kl:11.30
Sara Kulturhus, Trappscenen
seminarium

Vi vrider och vänder på begreppet Muntligt Berättande, en konstform som vilar på traditionell grund. Samtalsledare Robert Markström, med stor erfarenhet i ämnet.
Det har också Thomas Andersson, spelman, muntlig berättare och Burträskare, som är den andre som befolkar scenen. Efterhand hoppas vi att frågor uppstår och att ni vill ställa dem eller på annat sätt göra er delaktiga.

Läs mer

amy-hirschi-JaoVGh5aJ3E-unsplash

Berättarworkshop

Fredag 14/4 kl. 16.00
Wood Hotel 
Workshop
Oavsett om du är nybörjare, erfaren eller bara nyfiken är du välkommen till denna berättarworkshop. Vi går igenom både de teoretiska och de praktiska grunderna i vad som gör en berättelse levandel. Ledare är Robert Markström, nationell genreutvecklare för teater och berättande på Kulturens.

 

Läs mer

Photo Lauri Oino

Passing on our musical heritage

Fredag kl.13.30
Föreläsning + workshop
Wood Hotel

I den härföreläsning presenteras ICH North – passing on our musical heritage's fem work packages, planerade aktiviteter och insatser i några av dessa paket samt på vilka sätt du som ideell eller professionell utövare kan delta i projektet.

I den efterföljande workshopen jobbar vi med det immateriella kulturarvet från norra Sverige, Finland och Norge utifrån olika perspektiv, till exempel det sociala och musikaliska samspelet, metoder för kunskapsöverföring, arkivarbete med mera.

 

LÄS MER OM PROJEKTET HÄR

Photo Lauri Oino

Kom och hälsa på Kulturens under galan

Lördag kl.13.30
Kulturens presnterar vår verksamhet
Mässhallen

Under lördagen kommer representanter från Kulturens att finnas på platts i mässhallen för att informera om vår verksamhet. Vi kommer även att presentera projektet ICH North.