IMG_0592-1

Våra Poddar

Här kan du lyssna ett urval av våra poddar

Körpodden

Här kan du lyssna på de senaste avsnitten från Körpodden.

Gustaf-Noren-och-Karin-1536×1068

#33 Välkomna till en musikalisk resa med bröderna Norén 2024

Är körsång viktig för civilsamhället? Förbundsdirektör Karin Eklundh samtalar under Folk & Kultur med Lovisa Kronstrand Alinder, Sveriges Kyrkosångsförbund och Lotta Wilund, Sveriges barn- och ungdomskörer UNGiKÖR kring körsångens ovärdeliga betydelse i civilsamhället. I samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet.

LYSSNA HÄR

IMG_4660

#32 – Stim & musikförläggarna – för ett rikt musikliv

Stim och Musikförläggarna behövs för ett blomstrande rikt musikliv, och i Körpodden samtalar Karin Eklundh med experter från både Stim och Musikförläggarna kring frågor som rör körlivet. Du får svar på det mesta vad som gäller kring Stim-rapportering, upphovsrätt, kopiering och många andra frågor. Välkommen till ett informativt och trivsamt avsnitt av Körpodden!

LYSSNA HÄR

IMG_3415 2

#31 – Röster från insidan

Kan körsång göra skillnad på riktigt, i en svår livssituation? I detta avsnitt av Körpodden får du möta Carin Åkesson, körledare och musiker, som leder kör på Sagsjöns kvinnoanstalt. Ur detta arbete har föreställningen ”Röster från insidan” växt fram, där kvinnorna på insidan av fängelset bär fram sina berättelser genom sång och poesi. Det kunde varit du. Det kunde varit jag. Välkommen till en eftertänkansvärt samtal om sångens och ordens läkande kraft.

LYSSNA HÄR

Körpodden-folk och kultur 2023- thumbnail@1x

#30 – Folkbildning – livsviktigt för människa och samhälle

Folkbildningen, där studieförbunden och folkhögskolorna är bärande, ansätts hårt från regeringshåll idag. Människors bildning är en avgörande grundsten i ett demokratiskt samhälle och det är hög tid att vi står upp för denna livsviktiga del. I Körpodden möter vi Åsa Kratz, förbundsordförande i Kulturens Bildningsverksamhet, i en liveinspelning under den kulturpolitiska konferensen Folk & Kultur 2023.

LYSSNA eller se video här

323292219_3482325432011327_4259203359197887880_n

#29 - Körsång för en bättre värld

I årets sista avsnitt av Körpodden får vi följa den glimrande resan för integrationskören The Rockin Pots. Från flyktingförläggningen Grytan utanför Östersund till Oscarsteaterns scen, kom människor från 25 olika nationaliteter samman, berättade sin historia och sjöng, tillsammans med bland annat Tomas Ledin som engagerat sig stort i The Rockin Pots. I en kall och hård verklighet får vi värmas av initiativtagaren Jonas Hagströms berättelse om att saker verkligen går att förändra, där körsång kan vara kittet för att skapa en bättre värld.

LYSSNA HÄR

IMG_E723A02A45F2-1-1080

#28 Barbershop – en hel värld

Anna Alvring är dirigent för guldmedaljbeströdda Rönninge Show Chorus och Åsa Berg Fagerström, dirigent för de internationellt framgångsrika Alba Show Chorus och The Entertainmen, samtalar med programledare Karin Eklundh om barbershop – en hel värld.

LYSSNA HÄR

IMG_0592-1

#27 - Malena Ernman och körsångens obändiga kraft

Från barnkör i Sandviken till världsartist – Malena Ernmans rika gärning är sprungen ur körsång, och att sjunga i kör är fortfarande en bärande del i hennes liv. Välkommen till ett böljande samtal om sångens kraft, livsvägar, allvar och skratt. Sveriges Körförbund vill också med stor glädje hälsa Malena Ernman varmt välkommen som ambassadör för förbundet!

LYSSNA HÄR

IMG_9663-1080

#26 Är körsång viktig för civilsamhället? Körpodden från Folk & Kultur

Är körsång viktig för civilsamhället? Förbundsdirektör Karin Eklundh samtalar under Folk & Kultur med Lovisa Kronstrand Alinder, Sveriges Kyrkosångsförbund och Lotta Wilund, Sveriges barn- och ungdomskörer UNGiKÖR kring körsångens ovärdeliga betydelse i civilsamhället. I samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet.

LYSSNA HÄR

bg-pattern-pink

Vår e-tjänst

Kulturens använder numera digital föranmälan av cirklar, annan folkbildning samt kulturprogram. För att kunna använda denna tjänst så behöver du ett konto, det kan du ansöka om via formuläret nedan:

Till e-tjänsen