Vi söker regionala ambassadörer

Studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet är studieförbundet av, för och med kulturutövare.
Vi bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, drama/teater, foto, film, media, bild och form mm i 220 av landets 290 kommuner. Kulturens 18 medlemsorganisationer är samtliga rikskulturorganisationer.

Brinner du för att träffa kulturaktörer och kulturföreningar och hjälpa dem framåt sin kulturella verksamhet? Kulturens söker eldsjälar som vill utvecklas med oss.

Vi utökar nu vårt team med regionala ambassadörer för att kunna täcka hela Sverige och nå fler kulturföreningar och kulturaktörer. Vi förväntar oss att du arbetar uppsökande gentemot nya samarbetsföreningar. Vi förväntar oss att du kommer att lägga minst 40 timmar/år på uppdraget, känner till och levandegör Kulturens värdegrund och är en eldsjäl som kan engagera andra personer även utanför ditt eget konst-/kulturområde.

Ambassadörsuppdraget är ett arvoderat uppdrag av ideellt prägel på två år med start 01/01 2018 med öppning för en prestationsbaserad fortsättning. Uppdraget går primärt ut på att säkerställa att det finns kulturföreningar i samtliga kommuner i din region som samarbetar med Kulturens.

För att lägga en stabil grund genomgår du under hösten en nätbaserad introduktionsutbildning samt en utbildning i mänskliga rättigheter i Stockholm den 17e December.

Utöver ett grundarvode ingår andra förmåner i uppdraget såsom telefonabbonemang, möjlighet att delta på utvalda resor/arrangemang, coachning runt föreningsutveckling samt projektansökningar mm.

I första hand kommunicerar du med Christoffer Lundström, som är nationell verksamhetsutvecklare och enhetschef för Verksamhetsutveckling på förbundskansliet.
Du kommer även att kommunicera med våra regionstyrelser och lokalt anställd personal.

Som Kulturens ambassadör kan du bidra till att förbättra förutsättningarna för svenskt kulturliv.

Låter detta som något för dig? I så fall kontakta Christoffer Lundström på christoffer.lundstrom@kulturens.se, mobil 070-272 18 13