Ny seminarieserie! Kulturens samarbetar med Fogelstad Kvinnliga Medborgarskola och #ViMåstePrata kring åtta samtal på Galleri Bellman i Stockholm

Välkommen att delta fysiskt på plats eller lyssna till samtalen via nätet.

Se livestream här →

I programmet tas det upp frågor om hur vi har det i samhället idag och hur vi kan tänka och agera för att påverka i det stora och i det lilla. Demokrati, fred, folkbildning, kreativitet och pedagogik är centrala frågor för de fyra föreningar som arbetar med och runt Fogelstad Kvinnliga medborgarskola.

Var: Galleri Bellman, Bellmansgatan 9 Stockholm

När: 13–18 januari 2023

Vernissage för utställningen är på fredagen den 13 januari, klockan 17.00-21.00, med musik av Madeleine Opira.

Utställningen är sedan öppen från 11.00 till 17.00 under helgen (14–15 januari), och från 10.00 till 20.00 under vardagarna (16–18 januari).

Program: 

Du kan kan läs mer om respektive event på  Fogelstads Facebookssida.

14 januari 12:00  Är det verkligen fred vi vill ha, till varje tänkbart pris

Ett samtal med Anna Starbrink, riksdagsledamot (L) & ledamot försvarsutskottet och Kerstin Bergå, ordförande Svenska Freds.

 

14 januari 15.30  Behövs medborgarkunskap på schemat? 

Behövs medborgarkunskap på schemat eller ska frivilliga krafter ansvara för den här bildningen? Medverkar i samtalet gör bland annat Karin Aaseby, Demokratibygget.

 

15 januari 16.00  Funktionsrätt – så vill vi ha det, men även på Fogelstad fanns unkna idéer

Ett samtal med Margareta Persson, författare, före detta rikdagsledamot och aktiv i funktionsrättsrörelsen och Maria Johansson, ordförande FQ – Forum Kvinnor och funktionshinder, och ledamot i Insamlingsstiftelsen Fogelstad.

 

16 januari 17.00 – Medborglig bildning – behövs det idag?

Ett samtal med Lawen Redar, riksdagsledamot (S), ledamot kulturutskottet och Amelie von Zweigbergk, ledamot Folkbildningsrådet, tidigare statssekreterare (L). Vi ser också Marie Nyeröds dokumentär ”Fogelstadsgruppen”.

 

17 januari 17.00 – Arbetsrätt – Kerstin Hesselgrens gärning nu och då 

Ett samtal med Anders Johnsson, författare till en biografi om Kerstin Hesselgren (utkommer våren 2023) samt Petra Herzfeld Olsson, professor i arbetsrätt, Stockholm Universitet.

 

18 januari 17.00-18.30 – Att vara kvinna i dagens politik

Filmmakare Lisa Wahlbom berättar utifrån sin film om de fem första kvinnorna i riksdagen och deras drivkrafter, motstånd och engagemang. Därefter; på vilka villkor är man politiker idag? Vi samtalar med Emma Blomdahl (C), Cecilia Hällstrand (L) och Lovisa Johansson (MP).

 

Arrangörer: