Kulturens Bildningsverksamhet söker administratör/genreutvecklare med gedigna kunskaper inom genren jazz

Startdatum omgående eller senast 2022-03-31

Slutdatum 2023-02-28

Omfattning 50 % visstidsanställning 1 år med möjlighet till förlängning.

Kulturens Bildningsverksamhet söker en noggrann administratör tillika kreativ genreutvecklare inom jazz. Vi vill att du är en strukturerad, idérik person med engagemang för jazzen i Sverige. Du har också erfarenhet från arbete på studieförbund och kanske leder du själv studiecirklar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I din roll som administratör och genreutvecklare arbetar du såväl enskilt som i grupp med övriga kollegor inom både den administrativa funktionen och inom funktionen genreutveckling.

Du kommer i nära samarbete med jazzgrupper runt om i Sverige att initiera, utveckla och starta upp ny folkbildningsverksamhet.

Tillsammans med organisationen Svensk Jazz kommer du att arbeta för att kurser, nätverksträffar och dylikt anpassade för Svensk Jazz medlemmar och andra intresserade anordnas under året.

I dina arbetsuppgifter ingår att genomföra cirkelledarutbildningar och utbildningar i den digitala e-tjänsten för ledare inom jazzen. Du kommer också att ansvara för den löpande dialogen och kontakten med Kulturens cirkelledare inom jazz.

I arbetsuppgifterna ingår också att administrera folkbildningsverksamheten inom jazz samt följa såväl planering som genomförande och slutredovisning. Du kommer arbeta med administrationen kring ekonomiska underlag och kostnadsersättningar till cirkelledare och jazzgrupper. I samarbete med Svensk Jazz driver du ett utvecklingsarbete för jazzen i Sverige.

Tillsammans med övriga kollegor säkerställer du att studieförbundet efterlever de uppställda krav som finns på studieförbunden utifrån Folkbildningsrådets villkor för folkbildningen.

Kvalifikationer

Dokumenterade kunskaper inom genren jazz
Kunskaper om statsbidragsvillkoren för samt erfarenhet av arbete med folkbildning
Erfarenhet av administrativt arbete
Förståelse för ekonomiadministration
Ha goda språkkunskaper i svenska, i både tal och skrift ·
Vara flexibel och initiativrik
Kunskaper inom Office365, Word och Excel.

Meriterande

Erfarenhet av att arbeta i verktyget Gustav samt studieförbundens digitala e-tjänst.
Kunskaper om det fria kulturlivet samt ideella föreningar och organisationer.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Kulturens erbjuder friskvårdsbidrag, kostnadsersättning för läkarbesök och läkemedel. Kulturens är medlem i arbetsgivarorganisationen Fremia och följer Fremias kollektivavtal med Unionen (tjänstemannaavtalet).

Ansökan

Skriftlig ansökan i form av personligt brev och CV mailas till jobb@kulturens.se

Märk din ansökan med ”Administratör och genreutvecklare inriktning jazz” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2022-02-18

Frågor om anställningen besvaras av

Anna Åhlin Orwin, chef för funktionen genreutveckling, telefon 0723-06 06 46

Remona de Maré, ordf. Unionens lokala (Kulturens) fackklubb, telefon 070-272 96 74

Om anställningen

Fast månadslön. Oreglerad målorienterad tjänst, arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Var ligger arbetsplatsen?
Ågatan 12 b
17262 Sundbyberg
Arbetsgivaren
Kulturens Bildningsverksamhet (Kbv)
——————————————————

Om Kulturens Bildningsverksamhet

Kulturens Bildningsverksamhet (Kulturens) är Sveriges yngsta studieförbund. Vi är partipolitiskt och religiöst oberoende och arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet. Kulturens behövs som en relevant och drivande aktör i utvecklingen av svenskt kulturliv. Med konst och kultur som verktyg vill vi främja individers och gruppers utveckling samt bidra till en positiv samhällsutveckling. Med konsten och kulturutövandet som verktyg driver vi demokrati-, jämlikhets-, jämställdhetsfrågor samt skapar förutsättningar för kreativitet och mångfald. Vi har särskilt fokus på ideella kulturutövares behov av utveckling men arbetar också med professionella inom området. Målgruppen är människor som söker lärande och fördjupade kunskaper inom konst och kultur.