Kulturens söker en administratör

Om jobbet

Kulturens kansli söker en administratör

Kulturens Bildningsverksamhet – Kulturens – är Sveriges yngsta studieförbund. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som verkar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet.

Vi behövs som en relevant och drivande aktör i utvecklingen av svenskt kulturliv. Med konst och kultur vill vi främja demokrati, jämlikhet, jämställdhet, kreativitet och mångfald. Vi har särskilt fokus på ideella kulturutövares behov av utveckling men vi arbetar även med professionella aktörer. Målgruppen är alla utövare av kultur som söker lärande och utveckling i folkbildningens anda.

Till vårt förbundskansli söker vi nu en noggrann och driftig administratör. Du kommer vara en central och viktig lagspelare på kansliet där vi tillsammans med våra sex regioner driver Kulturens utveckling framåt för ett rikt kulturliv i hela landet. Som administratör arbetar du inom den administrativa funktionen vid vårt förbundskansli i Sundbyberg beläget alldeles intill Marabouparken.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I din roll som administratör arbetar du såväl enskilt som i grupp med övriga kollegor inom den administrativa funktionen. Vid förbundskansliet arbetar vi tillsammans med att sköta studieförbundets dagliga administrativa åtaganden, detta för att skapa förutsättning för en god folkbildning i hela landet.

I uppdraget ingår bland annat att ha ett särskilt administrativt ansvar kring de ekonomiska underlag som kontinuerligt inkommer till förbundskansliet för att tillgodose en effektiv, serviceinriktad och ändamålsenlig hantering i det dagliga arbetet. Tillsammans med övriga kollegor säkerställs att studieförbundet efterlever de uppställda krav som finns på studieförbunden i olika typer av administrativa frågor och utifrån Folkbildningsrådets villkor för folkbildningen.

Kvalifikationskrav

Som administratör vid Kulturens förutsätts du

· Inneha lägst gymnasieutbildning eller motsvarande

· Ha erfarenhet av administratörstjänst

· Ha förståelse för ekonomiadministration

· Ha goda språkkunskaper i svenska, i både tal och skrift

· Vara flexibel och besitta en god initiativförmåga

· Inneha goda grundläggande datakunskaper och vara väl förtrogen med Excelarbete.

Meriterande: Utbildning inom administration samt ekonomi eller motsvarande. Engagemang inom ideella organisationer, insikt om folkbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, vi söker efter uthålliga möjliggörare med långsiktiga ambitioner och god samarbetsförmåga.

Anställningsgrad

100 % av heltid.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning.

Anställningens start

Februari 2022.

Övrigt

Kulturens erbjuder friskvårdsbidrag, kostnadsersättning för läkarbesök och läkemedel.

Kulturens är medlem i arbetsgivarorganisationen Fremia och följer Fremias kollektivavtal med Unionen (tjänstemannaavtalet).

Ansökan

Skriftlig ansökan i form av personligt brev och CV mailas till jobb@kulturens.se

Märk din ansökan med ”Administratör inriktning ekonomi” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag

Urval och intervjuer sker löpande.

 

Frågor om anställningen besvaras av:

Patrik Eliasson, administrativ chef, tfn. 070-284 87 70

Remona de Maré, ordf. Unionens lokala (Kulturens) fackklubb, tfn. 070-272 96 74