Föreningskontakt med erfarenhet från arbete på studieförbund

Om jobbet

Startdatum: omgående eller senast 2023-04-01

Omfattning :100 % visstidsanställning 6 månader med möjlighet till förlängning.

Stationeringsort: Kulturens region Väst (Västra Götaland och Halland)

Kulturens Bildningsverksamhet söker en noggrann administratör tillika kreativ föreningskontakt. Vi vill att du är en strukturerad, idérik person som får saker att hända och som brinner för kultur och det ideella kulturlivets utveckling i Sverige. Du har också erfarenhet från arbete på studieförbund och kanske leder du själv studiecirklar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Kulturens Bildningsverksamhet

Kulturens Bildningsverksamhet (Kulturens) är Sveriges yngsta studieförbund. Vi är partipolitiskt och religiöst oberoende och arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet. Genom skapande, kulturutövande och ett folkbildningsmetodiskt lärande vill vi främja individers och gruppers utveckling samt bidra till en samhällsutveckling baserad på demokrati, jämlikhet, jämställdhet, kreativitet och mångfald. Vi har särskilt fokus på ideella kulturutövares behov av utveckling men arbetar också med professionella inom området. Målgruppen är människor som söker lärande och fördjupade kunskaper inom och genom konst och kultur.

Arbetsbeskrivning

I din roll som föreningskontakt arbetar du såväl enskilt som i grupp med kollegor inom både den administrativa funktionen och inom funktionen genreutveckling.

Tillsammans med kollegor och föreningar i din Kulturens-region initierar, utvecklar och anordnar du folkbildning i form av kurser, seminarier, workshops, föreläsningar m.m. Du har en löpande dialog med cirkelledare, arrangerar nätverksträffar och hittar vägar att genom folkbildning bidra till lärande inom och med utgångspunkt i en bredd av kulturella uttryck.

I dina arbetsuppgifter ingår också att genomföra utbildningar i den digitala e-tjänsten samt annat administrativt arbete så som verksamhetsrapportering, planering och stöd för de ledare och grupper som önskar genomföra folkbildningsverksamhet.

Tillsammans med dina Kulturens kollegor säkerställer du att studieförbundet lever upp till villkor som är uppställda för statsbidragsberättigad folkbildning.

Kvalifikationer

– Kunskaper om studieförbundens statsbidragsvillkor för samt erfarenhet av arbete med folkbildning

– Dokumenterade kunskaper från arbete i ideell organisation eller förening

– Erfarenhet av administrativt arbete

– Förståelse för ekonomiadministration

– Ha goda språkkunskaper i svenska, i både tal och skrift

– Vara flexibel och initiativrik

– Kunskaper inom Office365, Word och Excel.

Meriterande

– Erfarenhet av att arbeta i verktyget Gustav samt studieförbundens digitala e-tjänst.

– Kunskaper om det fria kulturlivet samt ideella föreningar och organisationer.

– Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Kulturens erbjuder friskvårdsbidrag, kostnadsersättning för läkarbesök och läkemedel. Kulturens är medlem i arbetsgivarorganisation Fremia och följer Fremias kollektivavtal med Unionen (tjänstemannaavtalet).

Ansökan

Skriftlig ansökan i form av personligt brev och CV mailas till jobb@kulturens.se

Märk din ansökan med ”Föreningskontakt region Väst ” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2023-03-03

Frågor om anställningen besvaras av

Anna Åhlin Orwin, chef för funktionen genreutveckling, telefon 0723-06 06 46

Remona de Maré, ordf. Unionens lokala (Kulturens) fackklubb, telefon 070-272 96 74

Om anställningen

Fast månadslön. Oreglerad målorienterad tjänst, 100%, arbete på kvällar och helger kan förekomma. Startdatum omgående eller enligt överenskommelse.

Om anställningen