KULTURENS SÖKER LEDARE TILL SENIORKÖR I SÖDERTÄLJE

Kulturens Bildningsverksamhet söker dig som vill vara körledare för kursen Körsång på Bergvik för seniorer i Södertälje. Du har kör- och sångarbakgrund och tidigare erfarenhet av att leda kör eller sångare. Har du tidigare arbetat med målgruppen och/eller varit ledare i studieförbund eller annat folkbildningssammanhang är det ett plus.

Kursen startade våren 2022 i samarbete med Södertälje kommun och blev väldigt uppskattat. Under kursen fick deltagarna sjunga sånger på svenska, göra röst- och andningsövningar samt enklare stämsång och kanon. Innehållet i kursen avspeglade deltagarnas intressen och behov som körledaren behöver vara lyhörd för.

Kursen genomförs på mötesplatsen Bergvik i en av aktivitetssalarna på torsdagar mellan 15 september-1 december kl 13-14:30. På plats finns elpiano, högtalare och sångsugna seniorer. Vill du leda körträffarna a cappella, med annat instrument eller bakgrundsmusik är det förstås möjligt. Du behöver ha möjlighet att ta fram repertoar till kursen som du väljer utifrån din egen musikaliska profil. Behöver du göra inköp av musik görs det i samråd med Kulturens genreutvecklare inom körsång.

Uppdraget är arvoderat och i det ingår planering, genomförande och rapportering i Kulturens e-tjänst. Kulturens hanterar anmälningar och kontakt med kommunen. Som ledare inom Kulturens behöver du gå en kostnadsfri digital ledarutbildning. För ledare med pedagogisk utbildning eller tidigare cirkelledarutbildning finns det ett snabbspår att gå.

Ansökan:

Skicka en intresseanmälan där du beskriver tidigare erfarenheter du finner relevanta för uppdraget till gabriel.sjowall@kulturens.se

Sista ansökningsdag: 2022-09-08

Kursens startdatum: 2022-09-15

Kursens slutdatum: 2022-12-01

Kursens omfattning: Torsdagar 15 och 22 september kl 13-14, torsdagar 29 september-1 december kl 13-14:30. Planeringstid och rapportering i e-tjänsten igår i uppdraget.

Plats: Mötesplatsen Bergvik, Södertälje

Frågor om uppdraget besvaras av:

Gabriel Sjöwall

Genreutvecklare inom körsång

070-755 23 30

gabriel.sjowall@kulturen.se