Nu är anmälan till Minutfilmsfestivalen öppen

Sveriges Film-Videoförbund driver Sveriges äldsta kortfilmsfestival, KORTFILMSFESTIVALEN SKFF. Nu utökar de och startar upp ytterligare en festival för den nya tidens filmformat, MINUTFILM. Denna festival arrangerar SFV tillsammans med Kulturens Bildningsverksamhet och lokalt även med sina medlemsklubbar i Karlstad, Norrköping och Helsingborg!

Upplägget av festivalen

Minutfilmerna är rankade av en jury. Dessa kommer vara uppdelade och visas på 4 olika filmpass. I två av passen visas 30 minutfilmer i en 30 minuter lång film efter varandra medan de 32 bästa filmerna tävlar i två olika pass i form av en cup, med 16 filmer i varje! I denna cup visas två filmer åt gången, tävlar mot varandra. Här fungerar hela publiken som jury. Konferencieren avgör vilken film som vinner och vid lika resultat finns en lokal jury på plats som fäller avgörandet. En mycket uppskattad tävlingsform där hela publiken under trevliga former är engagerad. Slutligen tävlar de två vinnarna från de två olika cuperna mot varandra och de två tvåorna mot varandra.

Årets festival är totalt uppdelade på 6 olika filmpass där minutfilmerna svarar för fyra av de sex filmpassen. I det första filmpasset visas lokalt utvalda filmer och i det andra de bästa filmerna från årets kortfilmsfestival i april i år.

Ivar Fors är en väletablerad konferencier i filmsammanhang och kommer under festivalen göra ett antal intressanta intervjuer som en del i att göra ett bra inramat arrangemang.

Målgrupp

Alla som är nyfikna på att utforska film oavsett nivå. Detta gäller både etablerade och nya filmskapare, filmskolor och filmklubbar samt alla som är intresserad av att se film! Den lokala filmklubben har också möjlighet värva nya medlemmar på festivalen.

Mer information om anmälan och tävlingsregler hittar ni här

Anmälningsavgifter

Registrerade medlemmar i Sveriges Film-Videoförbund (SFV) får anmäla 2 minutfilmer gratis, annars är anmälningsavgiften 150 kronor per film. Medlemsavgiften i SFV är 150 kr/år.

Entrebiljett

Minutfilmsfestivalen görs i samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet . Genom att du anger ditt personnummer när du deltar i festivalen ges du fri entré till hela programmet och hjälper oss att möjliggöra fortsatt folkbildningsverksamhet. Det är publiken som utgör festivalens jury, så med ditt deltagande i folkbildningen under festivalen blir du också en del av festivalens jury. Annars är biljettpriset 50 kronor.

Vill du lära dig att göra minutfilm så passa på att gå vår kortfilmskurs i filmskapande:

>>Att göra minutfilm

För mer information om festivalen och Sveriges Film- och Videoförbund, besök:

>> länk till: Minutfilmsfestivalens hemsida
>>länk till: Sveriges Film- och Videoförbund

Affisch/Bild: Fanny Andersson