Alla storband som samarbetar med sångare vet att det är mycket som ska falla på plats för att ett arrangemang ska funka. Tonart, taktart, tempo och form måste passa både bandet och sångaren. Ibland kommer sångaren också med egna låtförslag som kanske bara finns som inspelning och inte som notmaterial. Kanske tillhör du den växande skara arrangörer som provat på att skriva arrangemang för storband eller jazzensemble med sångare, och vill få inspiration och tips som tar dina arrangemang till nästa nivå? Då är detta kursen för dig!

OBS! Kursen är fullbokad. Vill du stå på reservlistan, maila kursledaren: per.sundstrom@kulturens.se

Intro av teknik med digitala verktyg för att komma i gång med arrangering för storband och sångare. Vi går igenom formanalys – intro, vers, refräng, shout chorus, hur skriver man en introduktion, vilken tonart passar, färgade ackord, harmonisera en melodi med tillhörande ackordanalys, orkestrering – vad passar för de olika sektionerna, instrumentkännedom – vad är typiskt för olika instrumentgrupper, sordiner, steganalys – II-V-I, modes/skalor – ionisk, dorisk (vanlig i jazz), frygisk med flera, genomgång av aktuella programvaror som Sibelius, Finale och Dorico.

Kursdatum
Måndagar 17/4, 1/5, 15/5, 29/5
Kvällstid – exakta tider i samråd med deltagarna

Kursen ges digitalt via Zoom

Antal deltagare
Max åtta (8)

Förkunskaper
Känna till och förstå notskrift i G-klav och Bas-klav

Antal kurstillfällen
Fyra (4)

Kursledare
Per Sundström

Per Sundström skriver arrangemang på uppdrag av storband, sångare och jazzorkestrar. Han har samarbetat med sångare som LaGaylia Frazier, Nils Landgren, Meta Roos, Roger Pontare, Siw Malmkvist, Sylvia Vrethammar, Caroline Wennergren m fl. Per har också ett förflutet som trumpetare i Norrbotten Big Band. Han är idag musikalisk ledare för Swedish Open Dance Orchestra och LOA (Lindholmen Orchestra Association). Per är också nationell genreutvecklare för orkesterverksamhet på Kulturens Bildningsverksamhet.

Kontaktperson
Per Sundström:  per@sundstrom@kulturens.se
Kursen är gratis
Sista anmälningsdag 10 april