Webbinarium:

Att öppna upp sin kulturverksamhet för nyanlända

OBS! Webbinariet är framflyttat till hösten 2022. Nytt datum anslås inom kort.

Datum och tid: Tisdagen den 17 maj kl. 18.30-19.30  Flyttat till hösten 2022.
Plats: Digitalt via Zoom

Medverkande:

Maria af Malmborg Linnman, ledare av projektet ”Acting for change”, en teatergrupp med nyanlända

Cicilia Sedvall, ordförande i föreningen TGVS, Tillsammans gör vi skillnad, som arbetar med mottagande av nyanlända

Hanna Cinthio, verksamhetsutvecklare Kulturens Bildningsverksamhet

Kostnadsfritt

Situationen i Ukraina och andra länder gör att vi just nu har många nyanlända i Sverige. Tillhör du dem som gärna skulle vilja bidra till ett bra mottagande, men inte riktigt vet hur du ska gå till väga? I detta webbinarium ger vi tre olika perspektiv, som tillsammans kan hjälpa dig och din förening att komma igång.

Maria af Malmborg Linnman, skådespelare och regissör, startade under flyktingvågen 2015 upp en teaterverksamhet med nyanlända. Gruppens historia är lika gripande som fantastisk, då deltagarna trots språkförbistring och avvisningsbeslut lyckades sätta upp flera föreställningar och till och med fick spela för kulturministern. Maria berättar om hur hon startade och drev gruppen samt hur hon gick till väga för att komma i kontakt med sina deltagare, trots att hon inte kände någon inom målgruppen från början.

Cicilia Sedvall är skådespelare och ordförande i den Västeråsbaserade föreningen TGVS, Tillsammans Gör Vi Skillnad, som arbetar med mottagande av nyanlända. Hon ger en nulägesbild över hur situationen ser ut för de personer som idag kommer, främst från Ukraina, för att söka skydd och en ny tillvaro i Sverige.

Hanna Cinthio är forskare inom hedersvåld och verksamhetsutvecklare inom Kulturens Bildningsverksamhet. Hon redogör för hur folkbildningen kan vara en plattform för att hjälpa nyanlända, och berättar vilka konkreta möjligheter som finns inom Kulturens för samarbete kring verksamhet med nyanlända.

Anmälan senast den 15 maj.   Webbinariet framflyttat till hösten 2022.

>> Anmäl dig här