BUS-Lätt – Kurs 1: Sjunga med barn 7-12 år (Del A)

Kortkurser för dig som leder barn och unga i körsång

BUS-Lätt är en unik kursserie speciellt framtagen av BUS Academy och Kulturens Bildningsverksamhet, för dig som vill utveckla de kompetenser som behövs för att leda just barn och ungdomar i körsång. Kursserien planeras sträcka sig över tre år med totalt nio kortkurser i tre delar. Under läsåret 2022/2023 erbjuds tre kurser i Del A. Du som kursdeltagare är välkommen att delta i enstaka kurser efter behov eller fullfölja hela programmet och få ett BUS-Lätt-diplom.

I kurs 1 Sjunga med barn 7-12 år i Del A får du repertoartips, metodiktips och en god portion inspiration i hur du leder en barngrupp och planerar en repetition. Kursen behandlar ämnen som repertoar i olika genrer, dirigeringstekniker och metodik.

När: 24-25 september 2022

Plats: Kulturfyren Gamla Stan, Svartmangatan 6 G, 1tr, Stockholm

Kursledare: Marie Bejstam och Charlotte Rider, körpedagoger och projektledare för BUS Academy – Körplantagen

Kostnad inkl moms:
3 500 kr per kurs
9 500 kr vid anmälan till hela Del A (1 000 kr rabatt)

Är du ledare hos Kulturens? Då kan du få ta del av Kulturens subventionering:

3 000 kr inkl moms per kurshelg (500 kr rabatt)
8 500 kr inkl moms vid anmälan till hela Del A (ytterligare 1 000 kr rabatt)

Kursbevis och diplom:
Efter varje genomgången kurs erhålls ett kursbevis med detaljerat kursinnehåll. För den som deltagit i samtliga kurser i alla delar utdelas ett BUS-Lätt-diplom. Utbildningsbeviset är av värde för dig som söker tjänster och uppdrag inom barn/ungdomskör-området i Sverige.

Under kursen bjuds det på frukt, macka, kaffe och te.

ANMÄL DIG HÄR 

LÄS MER OM BUS-LÄTT SAMT KURS 2 OCH 3 HÄR 

Information om kursledarna:

Marie Bejstam och Charlotte Rider
Kursansvariga för utbildningen och projektledare för hela BUS Academy-projektet är eldsjälarna Marie Bejstam och Charlotte Rider, båda musiklärare, körpedagoger, dirigenter och producenter. 2009 tilldelades de UNGiKÖRs nationella pris som Sveriges barn- och ungdomskörledare. De senaste tolv åren har de drivit den kreativa mötesplatsen och kulturhuset Kulturfyren nu i Gamla Stan, tidigare på Skeppsholmen.
Nu tar de med glädje sig an visionen om att sjösätta Sveriges första och enda ettåriga barn- och ungdomskörledarutbildning BUS på Bromma Folkhögskola samt BUS-Lätt-kurserna på Kulturens Bildningsverksamhet.
Marie och Charlotte drivs av visionen att barn och ungdomar både idag och i framtiden skall få uppleva glädjen i att sjunga i kör, få förmånen att musicera tillsammans med kunniga ledare som behärskar många olika genrer och som tar barnens och ungdomarnas intresse, verklighet och förutsättningar på allvar. Mer info:
www.kulturfyren.se

För frågor om kursen, kontakta kursansvarig och projektledare för BUS Academy: Marie Bejstam på marie@busacademy.se eller 073-909 11 06
För frågor om anmälning, kontakta Kulturens genreutvecklare inom körsång: Gabriel Sjöwall på gabriel.sjowall@kulturens.se eller 070-755 23 30. Kontakta även Gabriel om du är föreningsansluten körledare och vill inleda samarbete med Kulturens för att kunna ta del av subventioneringen för kursen.