Lördag den 12 november anordnas Folkforum 2022 i samband med Folkmusiknatta i Falun.

FolkForum är en årlig nätverksträff för Folk Yous medlemmar. Alla folkkultur-intresserade i åldern 6-25 år är välkomna att besöka programpunkterna under FolkForum. Är du inte medlem i Folk You ännu kan du enkelt bli det i dörren till den programpunkt du vill delta på!

 

PROGRAM FOLKFORUM LÖRDAG 12 NOVEMBER
10:30-12:00 FolkForumFrukost – Arrangera och hitta pengar till kulturprojekt

Lotta Andersson, folkmusiker i bandet Kongero och kulturprojektledare, föreläser om att arrangera och hitta olika former av finansiering till kulturprojekt. Att söka projektbidrag, stipendier, kanske använda sig av crowdfunding och leta rätt på andra ekonomiska medel till kultur kan vara klurigt för den oinsatte. Vi reder ur i röran, får exempel på bidragsgivare inom kulturområdet och kikar på de bästa knepen för att skriva en bra ansökan.
Lokal: Klubbscenen, Kulturhuset Tio14.
Arrangör: FolkYou och Kulturens.

13:30-15:30 Musikworkshop med Spöket i Köket
Ta med ditt eget instrument och häng med på workshop med bandet Spöket i Köket. Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny urkraft på folkmusikscenen i Norden. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential som hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar.
Rekommenderad ålder: Workshopen har ganska högt arbetstempo och vi rekommenderar en deltagarålder från 13 år.
Kursuppspel: deltagarna i workshopen får inleda Spöket i Kökets konsert tillsammans med bandet på kvällen under Folkmusiknattas konsertprogram.
Lokal: Presenteras senare på Folkmusiknattas hemsida.
Arrangör: Folk You och UngtFolk.

16:00-17:30 Låtkurs Jerker Hans-Ers och Albin Broberg
Jerker Hans-Ers och Albin Broberg från bl.a AXVY, Northern Resonance, Lekarerätten, mfl bjuder in till låtkurs. Under 1,5 timme arbeta vi med melodier och arrangemang ur Jerker och Albins repertoar. Alla instrument är välkomna!
Rekommenderad ålder: Låtkursen har ganska högt arbetstempo och vi rekommenderar en deltagarålder från 13 år.
Kursuppspel: deltagarna i workshopen får inleda konserten tillsammans med Albin och Jerker på kvällen under Folkmusiknattas konsertprogram.
Lokal: Falurummet, Kulturhuset Tio14.
Arrangör: FolkYou och Kulturens.

Fredag-söndag har Folkmusiknatta ett fullspäckat program som ni självklart också kan gå på. Kolla in hela deras program här! https://folkmusikenshus.se/folkmusiknatta-hem/

 

ANMÄLAN
Mer information och anmälan: FOLKFORUM 2022

FolkForum 2022 arrangeras av Kulturens Bildningsverksamhet, Folk You, UngtFolk och Folkmusiknatta 2022.