VÄLKOMMEN TILL KULTURENS LEDARUTBILDNING

Så roligt att du är ledare inom en verksamhet som samarbetar med Kulturens Bildningsverksamhet! Du får detta mail/brev för att vi vill inspirera dig att gå vår ledarutbildning, som alla ledare inom Kulturens uppmanas att delta i.

Vad är Kulturens ledarutbildning?
I vår ledarutbildning får du veta mer om bland annat ledarskap, pedagogik, folkbildning, Kulturens och mänskliga rättigheter. Utbildningen tar ca 9 studietimmar att genomgå, och du kan välja mellan självstudier och att delta i en av våra digitala cirklar. Ledarutbildningen är kostnadsfri.

Har du redan en pedagogisk utbildning? Då kan du välja vårt snabbspår!
Snabbspåret är till för dig som har en pedagogisk utbildning eller har gått en cirkelledarutbildning hos ett annat studieförbund. Som pedagogisk utbildning räknas bland annat lärar- eller fritidsledarutbildning, pedagogikkurser eller konstnärligt ledarskap som t.ex. dirigentutbildning. I snabbspåret träffas vi en gång via Zoom, då du får veta vad som är specifikt för Kulturens och uppdatera dig inom folkbildningens pedagogik och regelverk. Även snabbspåret är kostnadsfritt.

I höst kan du gå ledarutbildningen på följande sätt:

 

 
SJÄLVSTUDIER

Studera när och var du vill! Anmäl dig längst ner på sidan.

SNABBSPÅR för dig som redan har pedagogisk utbildning, engångsträff via Zoom:

  • Onsdag 22 december kl. 13.00-16.00

 

STRUKTURERADE SJÄLVSTUDIER  – du läser kursmaterialet på egen hand men får mail med läsinstruktioner en gång i veckan

Just nu tar vi paus med detta studiealternativ, men vi lägger ut vårens datum snart!


 

STUDIECIRKEL via Zoom, fyra träffar med samma grupp.

Just nu tar vi lite paus med detta studiealternativ, eftersom vi bygger om kursplanen. Så länge är du välkommen till våra andra studiealternativ istället – du ser dem här ovanför. Nya starter för ledarcirklarna med den nya kursplanen kommer i vår.

ANMÄLAN

  • Anmäl dig HÄR till studiecirkel, snabbspår och strukturerade självstudier. (I anmälningsformuläret ser du aktuella datum och tider.)
  • Anmäl dig HÄR till självstudier.

Är du inte ledare längre, eller har du redan genomgått vår ledarutbildning? Kontakta oss så att vi får uppdatera våra system med rätt info om dig.

Mer info:

Sofia Nygren
Pedagog med kursansvar
sofia.nygren@kulturens.se