För att möta ett ökat behov av kompetensutveckling har regeringen beslutat att studieförbunden tillförs medel för Arbetsmarknadsnära insatser på distans (AMNID). Därför erbjuder nu Kulturens avgiftsfria kompetensutvecklingskurser för dig mellan 18 och 64 år. Kurserna riktar sig till dig som är verksam inom kultursektorn och riskerar att bli korttidspermitterad, varslad, utan uppdrag eller arbetslös. Innehållet har tagits fram i samråd med Danscentrum, Musikcentrum, Teatercentrum, RFoD, Svensk Jazz samt ytterligare ett antal kulturorganisationer. Varje person kan enbart delta i en (1) av AMNID-kurserna.

Logic Pro X – Spela in instrument, editera och bygga upp ett arrangemang

Under den här kursen går vi igenom grunderna i musikprogrammet Logic Pro X, allt ifrån layout till olika funktioner. Du kommer att få kunskap om inspelning av instrument applicerbart för såväl hemmamiljö som professionell studio, sångeditering samt programmering av virtuella instrument. Vi kommer även att diskutera den kreativa processen och vad idén med musikproduktion är utöver de tekniska aspekterna.

Utrustning

Varje deltagare behöver ha tillgång till dator, enklare hemmastudioutrustning (mikrofon + ljudkort + hörlurar) mjukvaruprogrammet Logic Pro X och internetuppkoppling.

Kursinnehåll

  • Övergripande genomgång av programmet Logic Pro X: layout och funktioner.
  • Hur spelar jag in och editerar sång?
  • Sångeditering, fortsättning. Flexpitch och flextime.
  • Går det att producera musik hemma? Logics inbyggda instrument och hur de används på bästa sätt.
  • När är en produktion klar? Skillnad på songwriting, produktion och mix.

Kursledare

Clara Alm är utbildad musikproducent vid BIMM musicschool i Berlin samt vid musikhögskolan i Örebro. Hon frilansar som artist, låtskrivare och musikproducent och arbetar själv enligt DIY-metoden. Clara Alm anser att det mesta går att göra professionellt med små medel.

Tid

9 november – 4 december

Mån 13:45 – 16:00

Ons 13:30 – 16:30

Fre 13:30 – 16:30

Tillfällen

12

Studietimmar

43 (ca 32 klocktimmar)

Kurs-Id

126781

Avgift

0 kr

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är avgiftsfri men du förbinder dig att delta. Om du uteblir utan att ha avanmält dig innan kursstart tar vi ut en avbokningsavgift på 300 kr.

För frågor och ytterligare information kontakta

christina.florell@kulturens.se