Maria Rydén ny förbundschef på Kulturens

Maria har arbetat inom Kulturens under flera år och har sedan  juni 2021 varit  tillförordnad förbundschef. Från och med den 1 december 2021  axlar hon rollen som Kulturens nya förbundschef.

Vem är Maria?
Norrlandsbördig Stockholmsboende konst- och kulturfantast med make och tre vuxna barn. På fritiden umgås jag med familj och vänner, går på föreställningar, konserter, utställningar eller är ute i naturen. Att åka skidor eller fjällvandra är mina favoritsemestrar.

Vad har du gjort idag?
Haft möte med Kulturens Evelyn personal, återkopplat till Folkbildningsrådet i olika ärenden, gått igenom vår plan för representation i olika länsbildningsförbund, diskuterat juldekorationer och annat livsviktigt.

Vad är kultur för dig?
Svaret skulle kunna vara en uppräkning av olika kulturella uttryck men i grunden förknippar jag alltid ordet kultur med värderingar och hur vi förmedlar dem vidare. Jag tänker att kultur handlar om att söka gemenskap och kunskap, om att bevara, utforska  och förnya oss själva, både på ett individuellt och samhälleligt plan.  

Var är Kulturens just nu som studieförbund?
På väg in i något nytt. Efter elva år som studieförbund måste vi rannsaka oss själva, samla upp och ta vara på allt som är bra och värdefullt för vår organisation och det som driver oss,men också våga välja bort eller förändra det som är mindre bra.

Vart är Kulturens på väg?
Vi är i början av ett stort förändringsarbete och exakt vart det leder oss beror på vad vi alla tillsammans vill att vi ska bli. En målbild som vi ofta uttrycker är att vi ska vara landets bästa studieförbund för kulturutövare. Det tycker jag är ett bra mål som vi behöver fylla med innehåll. Jag ser fram emot många intressanta samtal kring den definitionen.

Vi ni vill komma i kontakt med Kulturens nya förbundschef Maria Rydén når ni henne på maria.ryden@kulturens.se // 072-524 99 86