Minutfilmskurs – lär dig filma och klippa med mobilen.

Nu sätter vi i gång med minutfilmkurser. Ett utmärkt tillfälle för dig som aldrig gjort film förut och vill lära dig filma. Allting filmas och klipps ihop med mobilen och efter våra tre  digitala träffar så kommer du ha din första minutfilm färdig.

Kursen är uppdelad på tre tillfällen och kostar 200 kr. Gratis för medlemmar i Sveriges Filmförbund.

Vem kan gå kursen? Inga förkunskaper krävs, utöver grundläggande mobil/datorvana. Alla kan göra film!

När är kursen? Kursen sker online via Zoom och varje grupp träffas vid tre tillfällen.

Kostnad: Kursen kostar 200 kr

Under kursen kommer du få välja mellan att ledas av Gustav eller Martin som presenterar sig här:

Gustav
Du som deltagare får chansen att utveckla och göra din egen minutfilm. Kanske är du intresserad av komedi eller kanske skräck, du väljer vilken berättelse som du vill göra. Fokus kommer ligga på berättelse och hur du faktiskt går tillväga för att realisera en film. För att delta i den här kursen behöver du ingen tidigare erfarenhet, det räcker gott att du har din egen mobiltelefon och ett friskt humör. I slutet av kursen anordnar vi en digital premiär där vi kollar på varandras filmer. Varmt välkomna.

Martin
Precis som föregående talare behövs inga förkunskaper även för min kurs. Mitt hjärta bultar nog lite extra för det vackra i det oväntade jag har lite mer lutning åt drama och poesi. Jag har både jobbat och studerat inom filmljud och filmmanus och det är inte otroligt att min tyngdvikt kommer hamna just där. Vi varvar tekniska inslag med mer abstrakta samtal för att komma framåt med just din film. Hela kursen sker med mobilen och du kan redan nu testa att ladda ner appen Splice (tryck bort alla förslag om prenumerera).

Kurstillfällen:
Torsdag 5 januari kl 18-20:30
Torsdag 12 januari kl 18-20:30
Torsdag 19 januari kl 18-20:30

För frågor kontakta Kulturens genreutvecklare inom film Martin Sjölander på martin.sjolander@kulturens.se

Kursen görs i samarbete med Sveriges Filmförbund