Varmt välkommen till workshopen Vokal Jazz & Improvisation

Ett steg i utvecklingen av Kulturens folkbildande utbud med inriktning Jazz

Workshopen riktar sig till dig vokalist som vill närma dig eller befinner dig i jazzens underbara värld! 

Under denna unika workshop får du som sångare möta de tre jazzvokalisterna Amanda Ginsburg, Lovisa Jennervall och Ingrid Malmén. 

Under workshopen kommer vokalisterna dela med sig av sina tankar kring och övningar för att komma igång med vokal improvisation, hur en tar sig an och förmedlar låttexter, hur en kan ta sig an och tolka melodier och mycket mer. 

Amanda Ginsburg är en flerfaldigt prisad sångerska och låtskrivare som på bara några år gjort sig självklar på den svenska musikscenen. Hennes signum är de vardagliga betraktelserna och det nära tilltalet, alltid med lekfullhet och otvivelaktigt sväng. Balanserandes mellan jazz, svensk visa och folkton har båda hennes album ”Jag har funderat på en sak” och ”I det lilla händer det mesta” belönats med Grammis för Årets jazz. 

Lovisa Jennervalls röst har beskrivits som berörande, genuin och varm. Hon har förmågan att genom sin musik skapa berättelser som får lyssnaren att vilja höra varje ton, varje dynamisk förändring. Mest känd är hon från den prisade kvartetten Ellas Kapell, som utnämndes till Årets Vokaljazz av Lira 2021, men hon är även aktuell i eget namn. I september 2022 släppte Lovisa Jennervall sitt första soloalbum Between you and me, producerad av vännen och kollegan Isabella Lundgren. Albumet har hittills mötts av idel lovord. 

Ingrid Malmén är en Stockholmsbaserad vokalist och kompositör. Hennes svenska, personliga texter om kärlek, tvivel och medmänsklighet i kombination med hennes kompositioner skapar ett välarbetat sound med både närhet och stora känsloyttringar. Malmén tar sig an musiken med stor röstkapacitet och skapar med sina arrangemang en ännu större klangvärld. Låtarna ramas in av Ingrids energi och scennärvaro som kräver lyssnarens uppmärksamhet från första ton. Malmén har släppt två album, Efterskalv (2018) och Hjärtslag (2020) och hon har just påbörjat arbetet med en tredje skiva.