Kulturens förbundsordförande Åsa Kratz svar på Expressens artikel den 20 juni 2022

För er som följer oss inom Kulturens är det ingen direkt nyhet att vi gjort ett stort arbete det senaste året för att reda ut de felaktigheter som lett till ett fördjupat granskningsärende hos Folkbildningsrådet.

Ett stort antal insatser har genomförts och en lång rad åtgärder är påbörjade för att säkra upp all vår organisations folkbildningsverksamhet. Idag uppmärksammades detta i nationell media och jag som ordförande vill bara understryka att vi arbetar på i enlighet med de svar vi gett och ger till Folkbildningsrådet i granskningsärendet.

Vi arbetar nu vidare för att utveckla Kulturens till den plattform och mötesplats vi önskar att studieförbundet ska vara för alla som önskar utveckla sitt eget skapande tillsammans med andra i en livslång bildningsresa.

Vill passa på att önska er alla en fortsatt skön sommar!

Åsa Kratz

Här kan ni läasa Expressens artikel från den 20 juni 2022

 

 


Intervju med Kulturens förbundschef Maria Rydén juni 2022 finns att läsa här

För att läsa mer om Kulturens arbete rörande hanteringen av den tidigare schablonmässiga rapporteringen läs vårt pressmeddelande från oktober 2021.

Klicka här för att läsa vår åtgärdsplan – Kulturens återkoppling på Folkbildningsrådets särskilda uppföljning 2021 .

Under Kulturens genomlysning  av verksamheten  valde vi att inrätta en visselblåsarfunktion. Funktionen ligger sedan juni 2021 på Kulturens hemsida.

För mer information om vad som händer på Kulturens:  följ oss på våra sociala medier:  Facebook och  Instagram