Medverkande: Wiveca Linderström och Eva Strömbäck 

Moderator: Anna-Karin Jobs Arnberg

Sändning: 23 mars klockan 14.00 – 14.30.

Du kan titta på facebook eller denna webbsida. Programpunkten är förproducerad.

Plats: Länk till sändningen på facebook.

 

Ett samtal om likheter och skillnader i detaljer i våra dräkter i Sverige, men också över hela världen. Influenser vandrar åt olika håll och plötsligt kan det som anses unikt för just ett område dyka upp på en helt annan plats. Exempel på när likheterna kan vara slående är i just smycken, rosor och huvudbonader.  

Medverkar gör Wiveca Linderström, arbetar med dräktsmycken och har skrivit boken Dräktsilver. Wiveca har jämfört dräktskick från kungahus till bondesamhället.  

Eva Strömbäck, dräkt- och textilhistoriker, som jämfört dräkter och dräktdetaljer från olika områden.  

Anna-Karin Jobs Arnberg arbetar som Verksamhetschef på Dalarnas Museum och ansvarar för samlingarna, hon har också mästarbrev i Påsöm. Anna-Karin har bland annat undersökt rosen som symbol och hur den vandrat över världen. 

Under sändningen kan du delta i livechatten på facebook. Ställ gärna frågor och diskutera! 

Seminarierna under Folk- och Världmusikgalan arrangeras av Kulturens Bildningsverksamhet. Denna programpunkt är ett samarbete mellan Kulturens och Svenska Folkdansringen.

Påminnelse

Fyll i formuläret nedan för att få en påminnelse per e-post en timme innan sändningen startar. Du kan också få påminnelse på facebook genom programpunktens facebookevent.