Brinner du för att träffa kulturaktörer och kulturföreningar och hjälpa dem framåt sin kulturella verksamhet? Kulturens söker eldsjälar som vill utvecklas med oss.

Studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet är studieförbundet av, för och med kulturutövare. Vi bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, drama/teater, foto, film, media, bild och form mm i 220 av landets 290 kommuner. Kulturens 18 medlemsorganisationer är samtliga rikskulturorganisationer.

Vi vill vara närvarande i hela landet och utökar därför vårt team med regionala ambassadörer som vill hjälpa oss att nå fler kulturföreningar och kulturaktörer. Vi förväntar oss att du arbetar uppsökande gentemot nya samarbetsföreningar, att du kommer att lägga minst 40 timmar/år på uppdraget, känner till och levandegör Kulturens värdegrund och är en eldsjäl som kan engagera andra personer även utanför ditt eget konst-/kulturområde.

Ambassadörsuppdraget är ett arvoderat uppdrag av ideell prägel på i första hand två år, med öppning för en prestationsbaserad fortsättning. Uppdraget går primärt ut på att säkerställa att det finns kulturföreningar i samtliga kommuner i din region som samarbetar med Kulturens. Du får utbildning inför uppdraget.

Utöver ett grundarvode ingår andra förmåner såsom telefonabonnemang, möjlighet att delta på utvalda resor/arrangemang, coachning i frågor som handlar om föreningsutveckling, projektansökningar mm.

I första hand kommunicerar du med Kulturens regionala verksamhetsutvecklare. Du hittar namnet på utvecklaren i din region under hemsidans flik Kontakter. Du kan även ta kontakt och ställa frågor om uppdraget till annan anställd personal.

Som Kulturens ambassadör kan du bidra till att förbättra förutsättningarna för svenskt kulturliv.

Låter detta som något för dig? I så fall kontakta verksamhetsutvecklaren i din region, här kan du hitta kontaktuppgifter